Szezonértékelő – 3. rész – Kovács Nikolasz

Az elmúlt szezonról röviden, tömören, de velősen egy fiatal labdarúgótól, aki kölcsönben játszott nálunk. Sorozatunk befejező részében pedig Dr. Tiba István értékeli majd a 2018/2019-es bajnoki évadunkat.

A Honvédtól érkeztél hozzánk kölcsönbe. Hogy érezted magad Balmazújvárosban?

Több részre lehet ezt osztani. Az elején, amikor ide kerültem, akkor bevallom őszintén, hogy féltem egy kicsit. Új közösség, összeszokott csapat, izgultam, hogy miként fognak fogadni a srácok. Hamar befogadtak, sikerült beilleszkednem, onnantól viszont minden percet élveztem. Nagyszerű csapat, zseniális közösség, hatalmas szurkolói támogatás, szerethető város. Szerettem itt lenni, jó volt ez a tavaszi félév, ha úgy egészében nézem.

Ha egy szóval kellene értékelned a saját szezonodat nálunk, mi lenne az?

A legelső szó, ami eszembe jut, az a boldogság.

És miért pont ez?

Jó volt megismerni a balmazújvárosi kultúrát mindenféle szempontból. Öröm volt itt futballozni, jó volt a városban élni. Számomra egy boldog időszak volt ez így összességében. Mindig pozitívan fogok visszagondolni az itt eltöltött időszakra.

Múlt időben beszélsz. Tudom, hogy vissza kell menned a Honvédhoz, de hogyan tovább? Láthatunk-e még balmazújvárosi mezben?

Igen, mindenek előtt vissza kell mennem a nevelőklubomhoz, a Budapest Honvédhoz, hiszen itt csak kölcsönben szerepeltem. Meglátjuk mit mondanak Pesten, előre természetesen nem tudok semmit sem mondani, vagy ígérni. Minden focista a legfelsőbb osztályba vágyik, ez természetes, de ha úgy alakul, hogy mást hoz az élet, és maradok az NB II-ben, akkor szívesen jövök, szívesen jönnék vissza. 

Mi a különbség mondjuk egy Budapest Honvéd, és a Balmazújváros között?

Nagy különbség nincs, más osztályban szerepelnek, de ennyi. Teljesíteni ugyanúgy kell mind a két csapatnál, sőt tovább megyek, minden csapatnál. Talán az NB I-ben kicsit higgadtabban lehet játszani, nincsenek annyira feszes, erős párharcok sokszor. 

Fiatal vagy. Mi a legfőbb célod a labdarúgásban? Akkor az NB I?

Nem feltétlenül, nem mindenáron az első osztály. Inkább most még az a célom, hogy minél többet pályán lehessek, minél többet futballozhassak. Akkor tudom bizonyítani a tudásom, ha minél többet szerepelek egy-egy csapatban. Nagyon hosszan pedig nem szoktam előre tervezni, majd alakul minden.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?