A másodosztály egyik újonca érkezik

Nem rajtolt jól otthon a szegedi együttes Gyulán: háromgólos vereséget szenvedtek a Budafoktól.

2018.01.24.-felkészülési mérkőzés

Tavaly az NB III Közép csoportját nyerte meg a Tisza-parti alakulat, 30 mérkőzésből 21 győzelem, 5 döntetlen, és 4 vereség mellett 68 megszerzett ponttal. 

Jött a nyár, s a változások szele a kék-feketéknél:

Érkezők: Gajdos Zsolt, Aleksandar Jovanovic, Kárász Krisztián, Mohl Dávid, Pintér Norbert, Pongrácz Viktor, Sóron Tibor, Talabér Attila, Takács János, Varga Szabolcs.

Távozók: Achim Sebastian, Coroian Andrei-Ion, Farkas Márk, Hegedűs Martin, Máté János, Pászka Lóránd.

Házi gólkirályuk, Máté János távozott, az pedig kijelenthető, hogy a legnagyobb név az érkezők listáján, a tavaly még az NB I-ben, a DVSC-ben futballozó Aleksandar Jovanovic. Joao Pedro a szegediek edzője a szezont megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy szeretnének visszahelyezni a profi labdarúgás térképére a csapatot. Összességében a felkészülés nem sikerült rosszul a Csongrád megyeieknek.
Majd következett az első tétmeccs a Merkantil Bank Ligában, amikor is vasárnap a Budafokot látták vendégül. Az összecsapást 3-0-ra nyerte meg a fővárosi együttes, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két tizenegyest is lőhetett Csizmadia Csaba gárdája, méghozzá húsz percen belül. Majd a 43. percben újra betaláltak a piros-feketék, ezzel talán le is zárva minden kérdést a mérkőzés kimenetelével kapcsolatban. A mérkőzés után így nyilatkozott röviden a szegediek vezetőedzője saját honlapjukon: A meccsről nem szeretnék beszélni, beszéljen helyettem a videofelvétel.”

Egy forduló után még nem sok minden vonható le a tabellából, de jelenleg mi a siófoki 0-0-val a 12. helyen állunk, míg a Szeged a 20. helyen tanyázik.

HELY. CSAPAT M GY D V LG-KG P
1. Budafoki MTE 1 1 0 0 3-0 3 pont
2.
Nyíregyháza Spartacus FC 1 1 0 0 2-0 3 pont
———              
12.
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
1 0 1 0 0-0 1 pont
———              
18. FC Ajka 1 0 0 1 0-1 0 pont
19.
Budaörs 1 0 0 1 0-2 0 pont
20. Szeged-Csanád Grosics 1 0 0 1 0-3 0 pont

Szerdán máris hétközi forduló, melyre a mieink egy parádés döntetlen után “érkeznek”. Lajos Ferenc edzőnk ezeket emelte ki a soron következő mérkőzéssel kapcsolatban: “Három nappal összeszokottabbak vagyunk már, mint vasárnap. A fiataljaink pedig egy mérkőzéssel tapasztaltabban lépnek pályára szerdán. A mérkőzésre megfelelő motivációval készülünk, melyhez az is sokat hozzátesz, hogy Siófokon is hallottuk szurkolóink hangját, felemelő érzés volt. Ha ezúttal is odaállnak mellénk a szimpatizánsaink, akkor játszhatunk egy jó mérkőzést ismét.”

Minden további kiderül szerdán 17:30-tól a Sporttéren! 

Mindenkit szeretettel várunk! Együtt bármire képesek lehetünk!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?