A sors “keze”

Edzőnk, Laczkó János értékelte a szolnoki mérkőzést, de beszélgettünk a kialakult helyzetről, és a jövőről is.

Vezettünk is Szolnokon, végül mégis vereség lett a vége. Hogy látta a mérkőzést?

A mérkőzés az az előző hét vége volt. Összefoglalva a hetet azt mondanám, hogy a játékosok a maximumot nyújtották, le a kalappal előttük. Rendben volt a taktika is, és a csapategység is. Úgy kezdődött a meccs, ahogy elterveztük, sikerült gólt is szereznünk, onnantól pedig még inkább domináltunk. Aztán a Szolnok felfejlődött, megtették a magukét, de a mi fiataljaink nagyon komoly játékintelligenciát mutattak be, jól alkalmazkodtak a mérkőzés ritmusához, végig kontrolláltuk az összecsapást. A második félidőben azonban elfáradtunk, s a fiatalok nem minidg a jó döntést hozták meg, fejlődnünk kell még, de a mutatott játék bizakodásra ad okot, s a vereség ellenére is büszkék lehetünk a csapatra.

Nagyon fiatal a csapat. Mivel lehet motiválni őket ebben a nehéz helyzetben?

Ha a külső dolgokat nem nézzük, a körülmények nagyon jók Balmazújvárosban. Mármint, amit a klub vezetősége megteremt. A győzelemért küzdünk mindig, a fiatalok kaptak most egy nagy lehetőséget az élettől, s ezeknek az “okoknak” éppen elégnek kell lenniük. Mindenki meg is hálálja ezt a maga módján. Eddig nem lehet panasz a fiatalokra sem, és a rutinosabbakra sem.

Edzőként mennyire nehéz ilyen bizonytalanságban dolgozni?

Úgy kezelem a kialakult helyzetet, hogy még inkább a munkára koncentrálok, még többet foglalkozom a feladataimmal. Segíteni próbálok mindenben a klubnak, a játékosoknak. Százegy százalékot adok ki magamból a csapat felé az edzőpályán, a buszon, evés közben, a mérkőzésen, vagyis minden szituációban, amit az élet ad. Nyugodt vagyok, és ezt sugallom a játékosoknak is, hiszen úgy vélem, hogy egyszer a sors úgyis meghálálja a befektett munkánkat.

Hétvégén érkezik a Csákvár, mit vár a találkozótól?

Komoly, nehéz mérkőzés lesz. A mi játékosaink “éhesek”. Be akarjuk bizonyítani, hogy az elmúlt időszak nehézségei már mögöttünk vannak, s csak előre nézünk. Új színfoltot szeretnénk a magyar labdarúgásba behozni, s úgy gondolom, hogy ez a csapat képes is lehet erre. Bízunk az MLSZ pozitív elbírálásában, s bízunk abban, hogy nem csak most vasárnap, hanem  utána is folyamatosan pályára tudunk lépni, s engedik, hogy legyen labdarúgás itt, mert ez a város, ez a klubvezetőség, ezek a játékosok, ez a szurkolótábor megérdemli.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?