INTERJÚ: Lakatos Benjámin

Állandó rovatunk – mely játékosainkkal foglalkozik – idei első “vendége” egy a DVSC-től kooperációs szerződés által nálunk játszó fiatal: Lakatos Benjámin.

Kezdjük az elején: hogy érzed magad nálunk? Milyenek az edzések?

Amikor ide kerültünk, nagyon furcsa volt minden. Most először van ez a rendszer, amely lehetővé teszi a kooperációt, nem igazán tudtunk az elején mit kezdeni ezzel a lehetőséggel, de a többnyire fiatal játékosokból álló keret, és a rutinosabb játékosok segítőkészsége az elejétől fogva megkönnyítette a beilleszkedést. Az edzések, a közösség, a körülmények nagyon jók Balmazújvárosban, így hamar fel tudtuk venni a ritmust. Tetszik a város is, valamint a szurkolók hozzáállása egyaránt, nagyon jó érzés, hogy ilyen hamar bizalmat szavaztak nekünk, minden egyben van, jól érzem magam.

Szolnokon vasárnap vezettünk is, a vége azonban vereség lett. Hogy élted ezt meg belülről?

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a végére azonban elfáradtunk. Nyolc nap alatt kellett három mérkőzést megvívnunk úgy, hogy nem is tudtunk a teljes felkészülési időszakban edzeni, sőt egy hetünk volt rá igazából. Koncentrációban, valamint erőben idő előtt elfogytunk, de a 80. percig mi uraltuk a mérkőzést, voltak helyzeteink, jobban játszottunk, mint a Szolnok. A vége sajnos így alakult, de hiszem, hogy lesz ez még jobb is. A mérkőzéshez pedig fontos kiemelnem, hogy ezúton is szeretném, szeretnénk megköszönni a szurkolók biztatást, nagyon jól esett, sokat segítettek.

Fiatal vagy, mi a legfőbb motivációd a labdarúgásban?

Olyan csapathoz, közeghez, városhoz szeretnék tartozni, ahol megbecsülnek, bíznak bennem, számítanak rám, szeretnek. Ez most jelenleg akár Debrecenben, akár Balmazújvárosban is megvan. Hosszabb távon pedig szeretnék minél magasabbra jutni, minél nagyobb célokat kitűzni magam elé, s azokért harcolni, majd elérni.

Vasárnap újabb mérkőzés következik. Miben kellene javulnunk, hogy akár a győzelem is meglegyen, s az egygólos vereségből egygólos győzelem legyen?

Biztos, hogy nagyon nehéz lesz a Csákvár ellen játszani. A Puskás Akadémiától vannak játékosaik a kooperációs rendszernek köszönhetően, ott pedig a kispasszos játék megy, szó szerint játsszák a focit, így a jó felállás, a megfelelő formáció megtalálása, s az erre a játékra legjobban illő taktika kidolgozása nagyon fontos lesz. Végső soron döntő lehet az is, hogy milyen hozzáállással futunk majd ki a gyepre, de azt gondolom, hogy ezzel nem lesz gond.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?