Legyünk pontosak!

A szerdai Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni mérkőzést követően Lajos Ferenc edzőnk értékelt, és előretekintett.

Bár 2-1-re kikaptunk, nagyon jó meccset játszottunk, gólt is szereztünk. Hogy látta az összecsapást egészében?

Az első félidőben tompák voltunk, késve értünk oda az emberfogásokra mind hátul, mind középen. Egy ütemmel le voltunk maradva egyes szituációknál, ezeknek a hibáknak pedig az lett a következménye, hogy gyorsan kaptunk is két gólt. Ez kellőképpen meg is fogott minket sajnos. A szünetben azonban tudtuk rendezni a sorokat így fel is javultunk. Megbeszéltük a hibákat – de nem leszidva a játékosokat, hiszen tudjuk a közelmúlt eseményeit -, biztattuk, megnyugtattuk a csapatot. Kértük, hogy a siófoki játékot hozzák újra, s ennek meg is lett az eredménye. A szép számmal kilátogató publikum láthatta, hogy a második félidő már a miénk volt, mi uraltuk. Szívvel-lélekkel játszottunk a rutinosabb játékosokból álló Szeged ellen, így méltán lehetek büszke, s a stáb is, a vezetőség is, illetve a szurkolók is a vereség ellenére is az együttesre.

Említette a tompaságot: mi lehetett ennek az oka, és mi lehet rá a megoldás?

Egy héten belül három mérkőzést kell játszanunk. Ez egy ilyen fiatal, kevésbé összeszokott csapatnak megterhelő, főleg így a bajnokság legelején. Sok regenerálás kell ebben a meccsritmusban, tesszük a dolgunkat, s tudom, hogy fog ez javulni. Azon dolgozunk, hogy az egyéni hibákat kijavítsuk, fejlődjünk, és minél előbb felépítsünk egy eredményes csapatot.

A pálya szélén hogy érezte? Meg lehetett volna legalább az iksz, vagy ez így reális?

Mint minden sportembernek, nekem is fájó a vereség, de reális eredmény született. Számunkra a legfontosabb azonban az, hogy láthatóan van tartása a csapatnak, a fiúkban van jövő, és alternatíva. Merítenünk kell erőt ebből a mérkőzésből is, a tapasztalatokat tovább kell vinnünk, s menni kell előre.

Papucsek Barna: rutinos játékos, piros lap, nem játszhat vasárnap.

Nagyon rosszul jött ez most nekünk. El is mondtam csütörtök reggel a játékosoknak, hogy ez most álljon mindenki előtt negatív példaként. Egy rutinos játékos is el tudja veszíteni a fejét, de ennek most jelen esetben az volt az oka, hogy Papucsek is minél jobban oda akarta tenni magát, harcolt, küzdött, így alakult. Dolgozunk a pótlásán vasárnapra. 

Ha már annyiszor szóba került a vasárnap, lesz-e meccs Szolnokon, és ha igen, mit vár a találkozótól?

Edzünk folyamatosan, mi úgy készülünk, hogy pályára lépünk vasárnap. A stábtagok is úgy állnak folyamatosan a munkához, hogy megyünk tovább előre, s szeretném kiemelni azt a munkát, amit ifj. Murák László technikai vezetőnk tett, és tesz azért, hogy ez a klub működjön, s minden megfelelően elő legyen készítve, minden stabilan mehessen a jövőben is. A külső körülményeket mindenki ismeri, erről már nem szeretnék beszélni. Már nem rajtunk múlik a jövőnk jelen helyzetben, a fellebbezést benyújtottuk határidőn belül, bízunk a kedvező elbírálásban. A mérkőzésről pedig azt tudnám mondani, hogy bízom abban, hogy kevesebb hibával, jobb helyezkedéssel “pontosan” térünk haza.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?