“Munka, elhivatottság, szenvedély”

Edzőnkkel, Lajos Ferenccel beszélgettem a Csákvár elleni sovány vereségről, okokról, célokról.

Csupán egy góllal, de kikaptunk vasárnap. Hogy látta a Csákvár elleni találkozót?

A vereség ellenére ismét azt kell mondjam, hogy ha nem is maradéktalanul, de elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt megfelelő, nem tudtunk gólt szerezni, pedig volt rá lehetőségünk többször is. Hátul pedig egy rutinos játékosunk hibázott, végzetesnek bizonyult, kikaptunk.

A szezon elején a kialakult helyzet miatt mindenki leírt minket, arról pletykáltak sokfelé, hogy 3-4 gólokkal fogunk kikapni gyakorlatilag mindenkitől. Ennek ellenére eddig egy döntetlenünk van, s három egygólos vereségünk, ráadásul minden meccsen partiba voltunk.

Felülmúltuk a várakozásokat valóban. A futball az egy olyan játék, ahol a vereséget nem nagyon lehet megmagyarázni. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az látszik, hogy a rövid összetartásunk, (mert ezt felkészülésnek nem lehet nevezni, hogy a szezonkezdet előtt egy héttel tudtunk összeállni nagyjából) meghozta azt az eredményt, amit sokan nem vártak, nem is várhattak. Mi irányítjuk a meccseinket, kihozzuk a maximumot a mérkőzésekből, most már azon kell dolgoznunk, hogy ez pontokban is meglátszódjon. A legfontosabb azonban az, hogy élünk, hiszen hetek óta a túlélésért vagyunk, azért dolgozunk, azért küzdünk.

Két sérülés is volt a meccs elején, mennyire zavarta meg ez Önt, a csapatot?

Ezzel senki nem számol előre. Nem így készül egyetlen edző sem, hogy kell két kényszerű cserét is végrehajtani már az első félidőben. Meg is fogta a csapatot, próbáltunk alkalmazkodni ehhez a helyzethez, s a cseréink jól szálltak be a meccsbe, viszont meglátszott onnantól rajtunk, ezt nem tagadhatom.

Mi a helyzet a sérültjeinkkel?

Király Ákosnak orrcsonttörése lett, Bévárdi Zsombornak húzódása van, de reméljük mind a ketten minél előbb vissza tudnak térni a pályára, visszavárjuk őket.

Hétvégén a Budaörssel meccselünk. Mi lehet akár a győzelem kulcsa?

Azt várom az együttestől, hogy tanuljon meg győzni! Lassan-lassan várják tőlünk a pontokban mérhető sikert. Bízom abban, hogy ponttal, vagy pontokkal tudunk hazajönni Tatabányáról vasárnap. Hogy mi lehet a siker kulcsa? A munka, az elhivatottság, a szenvedély.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?