Lionel Messi legyőzte Robert Lewandowskit az Aranylabda elnyerésében, és mindenki vitatkozik

Robert Lewandowski kirablásától Mohamed Salah hetedik helyezéséig – viták folynak arról, hogy ki érdemelte volna meg, hogy hol legyen a férfi Aranylabda-ranglistán. Hétfőn este Lionel Messi hetedik alkalommal nyerte meg a trófeát.

A 34 éves Argentína és a Paris St-Germain támadójának nem volt rossz éve – 2021-ben 40 gólt szerzett – 28 gólt a Barcelonában, négyet a PSG-ben, nyolcat pedig Argentínában. Első jelentős nemzetközi trófeáját is átvette az év elején, amikor Argentína megnyerte a Copa America-t.

Szóval, mi a nagy felhajtás?

 

Lewat kirabolták?

Sok kritikus szerint a második helyen végzett Bayern München és Lengyelország támadójának, Lewandowskinak kellett volna hazavinnie a trófeát. A 33 éves játékos 2021-ben 53 gólt szerzett a Bayern színeiben, és az év csatára díjat kapott. Szóval mit kell tennie? Mindig ő lesz a koszorúslány?

A 2020-as Aranylabdát a járvány miatt törölték, de sokan úgy érezték, hogy akkor kellőképpen elismerni kellett volna, miután egy hihetetlen szezonban segített a Bayernnek háromszor Bajnokok Ligája, Bundesliga és német DFB trófeát nyerni.

2021-ben a Bayern újabb Bundesliga-bajnoki címet szerzett, így zsinórban kilencet szerzett, sőt Lewa megdöntötte a legenda Gerd Muller rekordját is: 41 Bundesliga-gól egy szezonban.

 

Toni Kroos, a Real Madrid középpályása egyáltalán nem értett egyet azzal a döntéssel, hogy Messinek ítéljék oda az első helyet.

A podcastjában azt mondta: „Ez abszolút nem érdemelt.”

„Kétségtelen, hogy Messi és Cristiano [Ronaldo] az elmúlt évtized játékosa volt, de idén másoknak kellett volna megelőzniük.”

Kroos a Real Madrid csapattársát, Karim Benzemát, Lewandowskit és Jorginhot nevezte meg a legjobb háromnak. A Real Madrid legendája, Casillas is ezt mondta: „Egyre nehezebb hinnem a futballdíjakban. Messi az egyik legjobb, de tudni kell, ki a legkiemelkedőbb játékos a szezon után. Nem olyan nehéz.”

Még Messi is dicsérte Lewandowskit. A kitüntetés átvételekor azt mondta a csatárnak: „Megérdemled az Aranylabdát. Tavaly mindenki egyetértett abban, hogy te vagy a győztes”, hozzátéve: „Azt hiszem, a France Footballnak neked kell adnia az Aranylabdát. Meg kell kapnod a házadban.”