A szerver bérlés jelentése

A szerver bérlés megismeréséhez érdemes tisztában lenni a szerver szolgáltatás fogalmával is, másnéven szerverhoszting szolgáltatás, angolosan pedig co-location megnevezések ismertek.

A szerver drága áron való megvásárlása helyett lép fel a szerver bérlés alternatívája, ami havi szinten fizetve nem okoz egy összegben akkora kiadást, mint egy komplett szerver megvásárlása. Egy minőségi szerver bérlés során nem csupán egy szervert bérelhetünk, hanem komplett szolgáltatás csomagban gondolkozhatunk. Ilyenkor a kiszolgáló számítógépek, tehát maguk a szerverek, az adattárolók és hálózati eszközök vannak elhelyezve a szolgáltató által üzemeltetett szervertemben. Továbbá, a szerver bérlésben benne foglaltatik ezeknek a szervereknek a folyamatos internet kapcsolattal, árammal és ideális klimatizálással való ellátása. Többféle szolgáltatás létezik a szerver bérlésen belül.

Egyik típus az egyedi szerver elhelyezés, amikor a szerver elhelyezése, áramellátása, klimatizálása és internet kapcsolattal történő ellátása történik. Másik típus a területbérlet, melynek során csoportos szerver elhelyezésre van lehetőség, ez a co-location. Ilyenkor pedig egységnyi szerver elhelyezését biztosító szervertermi terület bérlése történik. A szerver bérlés szolgáltatás professzionális szintű megválasztásához érdemes Magyarország legnépszerűbb és legismertebb tárhely szolgáltató cégéhez fordulni, a tarhely.eu-hoz!