Mire jó a kókuszolaj a kozmetikai termékekben?

A kókuszolaj is egy ismert természetes alapanyaga a bio kozmetikai termékeknek, de pontosan miért is szeretik beletenni szappanokba, dezodorokba, szilárd samponokba például? Elsősorban hidegen sajtolt formában fejti ki a legmagasabb szinten hatását a kókuszolaj, finomítatlan és nem szagtalanított, érintetlen állapotban.

Hatóanyagait így tudja leginkább eredeti formájukban megőrizni. Használatos a bőr és a haj ápolására, még kisgyerekek számára is. Jótékony hatásait leginkább a száraz, hámló és durva bőr számára fejti ki, valamint haj esetében is a száraz, fakó, sérült és rakoncátlan haj esetében. Bőrön alkalmazva kiválóan felszívódik, egy enyhén zsíros érzetet hagyva maga után.

Táplálja a bőrt, és lassítja a kiszáradás folyamatát. A kókuszolaj nyugtatja is az irritált, vagy környezeti hatásoknak érzékenyebben kitett bőrt. Selymes hatást kölcsönöz a bőrnek, és hozzájárul a hydrolipid réteg helyreállításához. Hajszálakra gyakorolt hatását tekintve pedig tápláló, simító és a dehidratáltságtól védelmező hatással lehet számolni. Valamint szintén védi a hajat is a környezeti hatások okozta károsodástól. Még csecsemők hámló bőrére is előszeretettel alkalmazzák a kókuszolajat.

Alkalmas az ajkak, a kezek és a lábak ápolására is. Szappanok, szilárd sampon szappanok és dezodorok készítésében szokták is alkalmazni a kókuszolajat. Az olivianatural.hu oldalán számos szilárd szappan sampon és szappan hatóanyagaként és alapanyagként szerepel, például a frissítő puhaság elnevezésűben, a habbaba szappanban, mely a legérzékenyebb bababőrnek is tökéletesen alkalmas, 10 hónapos kor felett, a koffein varázs szilárd samponban és a sugárzó tincsek szilárd samponban.