Ónix, a fekete ásvány ékszer titka

Ónixra gondolnak a legtöbben, ha fekete ásványékszerről van szó, holott a lávakő, a hematit obszidián, turmalin és még jópár más olyan ásvány van, melyeket ma szívesen viselünk. A fekete ásvány ékszerek a férfiak körében is nagyon kedveltek.

Egy szolid ásvány karkötő, mala, vagy bőrszíjra fűzött amulettkő, elegáns és férfias. Aki ilyet keres, az nem fél kimutatni érzelmeit, erejét és az élet magaságait és mélységeit is megtapasztalta már. Ez a szín az erő, az érettség és a titokzatosság mellett az egyszerűség szimbóluma is. Nem véletlen, hogy sok designernek van fekete kollekciója.

Az ónix hatása és története

A fekete mindig is misztikus, erőteljes szín volt, a fényes, átlátszatlan kövekhez különleges tulajdonságokat párosítottak. Az ókori görögök szerint az ónix egy istennő tengerbe hullott körmeiből alakult ki.

A követ borban áztatták és úgy tartották, hogy aki ebből iszik, az átveszi a kő erejét és az ónix hatása védelmet ad a csatában. De használták sebek gyógyítására, illetve szem- és fülproblémák esetén is.

Érdekességképpen megjegyezzük, hogy egy másik követ is szívesen áztattak régen borba, ez pedig nem más, mint az ametiszt, mert úgy tartották, hogy így józanok maradnak, bármennyit is isznak. Ezt érdemes kipróbálni annak, aki nem fél a csalódásoktól.

Az ónix napjainkban egy különleges tulajdonsága miatt került középpontba

Mivel már régóta egyfajta láthatatlan védőpajzsként védte a harcosokat, a negatív energiák most leginkább elektroszmog formájában károsíthatnak. Mindenki kezében ott a mobiltelefon, körül vagyunk véve vezetéknélküli eszközökkel és ezek a láthatatlan energiák, melyek működtetik a gépeket, az emberi szervezetre is hatással lehetnek.

Férfias és egyszerű

A férfiak számára az önkontroll megtartása, a figyelem és a belső erő nagyon fontos a mindennapok során, így ezt támogatja, ha egy fekete onix ásványkarkötőt, vagy amulettet hordanak. mivel nem kell nagynak és látványosnak lennie, akár az ing alatt is viselhető.

Az ónix egyszerűsége és titokzatossága nagy hatással van ma is az emberekre, egy ónix gyűrű, a legelegánsabb üzleti, vagy alkalmi öltözékhez is viselhető

Az ónix kőből készült gyöngyök, málák természetesen a hölgyeket is elbűvölik, hiszen a fekete ásványok mellett az ónix sárga, pink, vagy kék formában is megtalálható a világon.

Az egyik leginkább kedvelt ásvány, melyet minden generáció felfedez magának, legyen az nagyanyáink ónix nyakéke, gyöngysora, vagy bőrszíjon kordott ónix medál, esetleg, mint fülbevaló, vagy mobiltelefon ékszer a legfiatalabbaknak. A fekete ásvány ékszer sosem megy ki a divatból.