Egy fészekhinta felfüggesztése egy ágak nélküli fára

A gyerekek szeretik a fészekhintát, és néha nehéz lehet egy ilyen eszközt felállítani az udvaron. Általában a fa ágára akasztják. De mi van akkor, ha olyan fája van, amelynek nincsenek ilyen ágai? Itt van egy módszer, nézzük meg, hogyan lehet fészekhintát akasztani egy ágak nélküli fára?

A fészekhinta felakasztása során szükség lehet néhány további eszközre, de amíg figyel a biztonsági részletekre, ezeknek az eszközöknek a használata nem lesz nehéz. Ha minden megvan, amire szüksége van, a projekt befejezése nem tart tovább egy napnál, ezért kezdjük el!

A fán való lengéshez szüksége lesz egy ágra, amely nagyjából párhuzamos a talajjal. Ellenkező esetben ez lesz az ideális helyzet. Ha azonban a rendelkezésre álló fa nem biztosít ilyen ágat, akkor „hozzáadhatja”.

Válasszon erős fát.

A választott fa nagyon fontos gyermeke biztonsága érdekében. Ellenőriznie kell, hogy vannak-e öreg fák az udvaron, amelyek elbírják a súlyát. Ha fiatal fát választ, előfordulhat, hogy az nem elég erős, és könnyen letörhet akasztás közben, vagy később leeshet lengés közben.

Válassza ki a mesterséges ág anyagát.

A mesterséges ágak létrehozása nem a legtermészetesebb dolog. De ez a lépés nagyon fontos lépés a fészekhinta biztonságának meghatározásában. Az ágak létrehozásához ellenálló anyagokat kell használni, például erős falapokat vagy fémlemezeket. Ennek az ágnak az ellenállása a fő kritérium.

Rögzítse az új ágat a fához.

A fa és az új mesterséges ágak előkészítése után csak rakja össze őket. Fúrókra, szögekre vagy csavarokra és jó megfigyelésre lesz szüksége. Nézze meg a fáját, és keressen egy alacsonyabb pozíciót, amely lehetővé teszi az ágak rögzítését. Ez a hely nagy valószínűséggel az a hely, ahol a fennmaradó ágak elkezdenek elválni a törzstől. A legjobb megoldás az, ha a mesterséges ág egyik végét a fatörzsre helyezi, és a lehető legbiztonságosabban a fához szögezi.

Az ágnak a fán kívül lógó részének egy-két méter hosszúnak és párhuzamosnak kell lennie a talajjal. Ha túl hosszú, akkor károsítja a stabilitását, és veszélyt jelent a lengési folyamat során. Győződjön meg arról, hogy a használt tábla szilárdan a törzshöz van szögezve és elég erős ahhoz, hogy ne mozduljon el. Miután rögzítette a mesterséges ágakat a fán, rákerülhet a fészekhinta.