Milyen áron lehet venni minőségi és szép műfüvet?

Azzal párhuzamosan, hogy a műfű egyre jobban elterjedt és egyre szélesebb körben válik közkedvelt választássá nem csak beltéren, hanem kültéren is, egyre többen érdeklődnek afelől, hogy milyen műfű árak vannak ma a piacon.

A műfű egészen olcsó áron is megszerezhető már, akárhol lényegében. Ha azonnal venni szeretnénk, akkor nem is kell a webshopok kínálatát átnéznünk, elég, ha az OBI-ba, vagy a MÖMAX-ba leugrunk, de még az IKEA is árul a műnél is műbb kinézetű gyeptégla kockákat. Bár ezeknek is van egyfajta hangulata és nem is “csúnya” a látványa ezeknek, de nem fogunk tudni velük egy igazán természetes hatást elérni. Ha ez lenne a végcél, akkor érdemes a műfű árak között egy valamivel magasabb kategóriában nézelődni.

Már 8000-15000 forintos négyzetméter áron találhatunk kiváló minőségű, szép megjelenésű műfüveket, melyeknek hamis voltáról talán csak az árulkodik elsőre, hogy mindenhol egyformán és tökéletesen szép. Ezek a műfű árak közepesnek minősülnek, az ilyen műfüvek többnyire kellemesebb, puhább műfű szálakból lettek szőve, színük is jobban hajaz az eredeti füvekre, mivel még keverik is bennük a színeket, többszínű szálakból lettek kialakítva, hogy ezáltal is még természetesebb legyen a megjelenésük.

Az is emelheti a műfű árakat, ha mondjuk extra strapabíró fűre van szükségünk. Bár lakossági környezetben ez nem igen fordulhat elő, mivel az ilyen műfüvek többnyire a sportpályákra szoktak kelleni. Egyesek gondolhatják, hogy mondjuk a kisállatok mellé is ilyen kellhet, de ez téves gondolat, mivel ezek a műfüvek durva tapintásúak, nem is annyira esztétikusak, hiszen itt a cél nem a szépség, hanem az erős szálszerkezet.