RIPORT: Pongrácz Viktor

Ezen a héten a “vendégünk” Pongrácz Viktor, aki 13 évig volt a Győr labdarúgója, szóba kerültek az érzései, de természetesen futballról is volt szó.

Kivételesen kezdjük azzal, hogy te nem rég kerültél Balmazújvárosba. Hogy érzed magad?

Remekül érzem magam. Hamar befogadtak a csapattársaim, nagyon segítőkészek voltak. Balmazújvárosban a körülmények nagyon profik, örülök, hogy itt folytatódhat a karrierem. Pozitív minden eddig. Remélem, hogy minél jobb helyen végzünk majd a bajnokságban, s ebben én is a klub segítségére tudok lenni.

A múlt hét feszített tempójú volt, a végén egy edzőmeccsel. Hogy értékelnéd a mezőkövesdi mérkőzést?

Látszott a csapaton, hogy két nap alatt négyet edzettünk, meg voltak fogva a lábak. Vegyes csapatot állított össze a mester, a Mezőkövesd pedig az első hatvan percben az NB I-es csapatával állt ki, s úgy érzem, nem vallottunk szégyent ellenük. Ezen felül persze mindig van hova fejlődni! Gyakoroltuk a taktikánkat, igyekeztünk azt játszani, amit a vezetőedző kért. Jó volt a múlt hét, de a hétvégi pihenő is jól esett.

Ha már említetted a pihenőt: sikerült felfrissülni?

Igen: hazamentem a családomhoz, programokat szerveztünk, pihentem, barátokkal voltam, barátnőmmel töltöttem sok időt. Azt gondolom, hogy sikerült felfrissülnöm, de természetesen az aktív pihenés, és a mozgás sem maradt el.

Vasárnap a Győr ellen játszunk. Te onnan kerültél hozzánk. Mik a tapasztalataid, és mit vársz az összecsapástól?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem lesz számomra felfokozott hangulatú meccs. Különös érzéssel vagyok a Győr iránt, ott nőttem fel, 13 évig voltam a klubnál. Érzelmileg különös, és fontos meccs lesz ez nekem. Remélem, hogy tudtam, tudok úgy bizonyítani a mesternek, hogy pályára tudok lépni a zöld-fehérek ellen. Szeretném megmutatni, hogy van helyem a csapatban. Most már a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosa vagyok, mindent megteszek a Balmazújváros sikeréért, és ha ehhez az kell, hogy a Győrt legyőzzük, akkor le szeretném győzni a Győrt. Szeretném, ha itthon tudnánk tartani a három pontot!

P.I.